Carantină de rabie în Dej. Şi la Apahida e stare de alertă

vulpe rabieÎn municipiul Dej a fost instituită carantină ca urmare a apariției unui focar de rabie în oraș.

Măsura a fost luată in urma descoperirii unui caz de imbolnăvire cu rabie la un câine pe strada Nicolae Titulescu din Dej. Câinele a fost eutanasiat în scop de diagnostic, iar rezultatul examenului virusologic este pozitiv conform D.S.V Cluj.

Localitățile care intră în zona de protecție și supraveghere sunt : mun. Dej, Valea Gârbăului, com. Mănășturel, Cuzdrioara, Sânmărghita, Dâmbu Mare, Nireș, Mănăstirea, com. Mica, Salatiu, Petrești, Nima, com. Bunești, Mintiu, Codor, Jichișu de Jos, com. Tărpiu, Cetan, Coplean, Cășeiu.

În condiții de carantină câinii din gospodărie vor fi ținui închiși, iar orice abatere de la compotamentul normal va fi anunțată medicului veterinar.

Comitetul care s-a întrunit la nivelul Primăriei Municipiului Dej a decis ca perioada de carantină să dureze până pe data de 24 iunie pe o rază de 15 km.

ACTUALIZAT:

Şi locuitorii din Apahida sunt în alertă după ce s-a descoperit un caz de rabie în localitate. În acest sens se vor vaccina toţi câinii din localitate. Directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu anunţă că s-a dispus vaccinarea gratuită a câinilor care au peste trei luni, iar vaccinurile vor fi plătite din bugetul de stat. Carantina va dura 30 de zile.

Anunțuri

Despre Răzvan Căucean
Jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: