EXCLUSIV. Un fost lider al lumii interlope bucureştene, internat la Spitalul Penitenciar din Dej

FANECAPATANAMEDIAFAX

Foto: Mediafax.ro

Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, fostul lider al lumii interlope bucureştene este internat la Spitalul Penitenciar din Dej.

Fane Căpăţână se află internat de câteva zile la Spitalul Penitenciar din Dej.

„Da, Ştefan Dinu este internat la noi pentru investigaţii şi tratament. Acesta a fost adus pe 24 ianuarie de la Penitenciarul Bistriţa”, a declarat pentru ziuadecj.ro Dan Ioja, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Dej.

Ştefan Dinu este cunoscut pentru palmaresul său infracţional impresionant. În anul 1997, Fane Căpăţână a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare după ce l-a înjunghiat pe fotbalistul Laurenţiu Lică. Potrivit agenţiei Mediafax, în martie 2001, Dinu a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 10 milioane de lei, în procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Mocuţa Gheorghe. În acelaşi an, declaraţiile făcute de Fane Căpăţână privind relaţiile sale cu diverşi anchetatori au declanşat un uriaş scandal.

Doi ani mai târziu, în aprilie 2003, Căpăţână a mai primit opt ani de închisoare într-un dosar în care era acuzat de furt de maşini, tâlhărie şi vătămare corporală, fapte pentru care fusese urmărit general un an şi zece zile, arată aceeaşi sursă.

Eliberat condiţionat în 2005, Căpăţână a recidivat după ce a fost prins în flagrant când fura geanta unei femei. Acesta a mai fost cercetat pentru falsificare şi plasare de monedă contrafăcută, înşelăciune, asumare de calităţi oficiale şi furt calificat.

Click AICI pentru a citi materialul în ZIUA de CLUJ!

Anunțuri

Despre Răzvan Căucean
Jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: