Sute de persoane au luat cu asalt patinoarul din Dej, inaugurat astăzi FOTO/VIDEO

patinoarDEJÎn ciuda disputelor, care au avut loc săptămâna trecută în şedinţa ordinară a Consiliului Local Dej, astăzi, controversatul patinoar din centrul oraşului a fost inaugurat.

Chiar dacă primarul Dejului, Morar Costan, a obţinut certificatul de urbanism, autorizaţia de  construcţie şi avizul din partea poliţiei, săptămâna trecută, în cadrul şedinţei ordinare a lunii decembrie, consilierii locali din Dej au spus „nu” proiectului de hotărâre privind utilizarea temporară a domeniului public în perioada 15 decembrie 2012-15 martie 2013 pentru amplasarea patinoarului artificial în Piaţa Bobâlna. Pe aleşii locali i-a nemulţumit faptul că nu au fost consultaţi în ceea ce priveşte amplasamentul terenului acoperit cu gheaţă.

Cu toate acestea, Morar a declarat atunci, imediat după şedinţă, că va merge înainte, iar „decizia primarului, rămâne decizia primarului”. În aceste condiţii construcţia a continuat, iar astăzi patinoarul de la Dej a fost inaugurat. „Acest patinoar a fost dorința tinerilor și vă asigur că încet, încet vom asigura condiții necesare sportului de masă”, a declarat primarul Morar Costan.

Cu mic, cu mare, dejenii au luat cu asalt patinoarul. Aproximativ 300 de persoane s-au bucurat de noul loc de recreere din centrul orașului. Nu au lipsit nici accidentările, însă acestea sunt obișnuite și nu au reprezentat o problemă pentru tineri.

În această seară, intrarea pe patinoar a fost liberă pentru toată lumea, însă de mâine copiii vor plăti 5 lei, iar adulţii 10 lei. Suprafaţa cu gheaţă va fi deschisă între orele 10:00 şi 22:00, iar în weekend până la ora 23:00. Pentru a se evita aglomeraţia pe patinoar, administraţia locală a stabilit serii de câte 90 de minute pentru persoanele care pătrund pe gheaţă.

Aproximativ 600 de mp şi o capacitate de 200 de persoane – atât are patinoarul de la Dej. Preţul care va trebui achitat de primăria Dej firmei de la care a fost închiriat patinoarul artificial este de 18.000 de euro.

Pentru ziua de mâine este programată o şedinţă extraordinară în Consiliul Local Dej, în care se va discuta din nou despre patinoarul din centrul oraşului. Citeşte şi ce s-a întâmplat la şedinţa trecută.

Vezi întregul material în ZIUA de CLUJ!

Reclame

Despre Răzvan Căucean
Jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: