Primiti DEJEANUL cu colinda?

Primiti cu colinda? Este o vorba pe care o auzim in fiecare an in perioada Craciunului, in preajma sarbatorilor de iarna. In acest an si noi, echipa Dejeanul.ro, lansam aceeasi intrebare: primiti cu colinda?

Obiceiul de a merge la colindat se pastreaza din stramosi si are mai multe semnificatii. Este un ritual care, dupa cum spun strabunii nostri, alunga spiritele rele, dar aduc si belsug, fertilitate si rodire pentru cei care sunt colindati. Nu ne dorim nici noi altceva decat ca fiecare dejean sa aiba parte de toate urarile de bine, asa ca ne-am gandit sa va colindam.

Echipa Dejeanul.ro va porni la colindat in seara de Ajun, incercand sa duca gandul bun si urarile de belsug pentru anul urmator in casa fiecaruia. Asta bineinteles, daca primiti cu colinda. Chiar daca am vrea sa va colindam pe toti nu am putea, insa vom incerca sa impacam pe toata lumea.

Avand in vedere ca deja multa lume ne-a chemat la colindat (cu jumatate sau sfert de gura), vrem sa credem ca intentiile sunt unele de buna credinta si vrem sa le rasplatim printr-un scurt colind.

Vom veni asadar pe la fiecare, cei care ne doriti, vom canta un scurt colind, vom face o fotografie care sa ramana de amintire si vom pleca la urmatoarea casa. Stati linistiti! Nu venim pe ospat, cum s-ar zice. Nu vrem sa va golim mesele, frigiderele sau camarile. Vrem doar sa fim dejeni alaturi de dejeni.

Cei care vor sa ne primeasca la colindat sunt rugati sa trimita un email pe adresa contact@dejeanul.ro prin care sa ne spuna adresa unde vor sa fie colindati, ora la care ii gasim acasa si eventual si un numar de telefon la care pot fi contactati (in caz ca ne ratacim prin Dejul asta mare).

Despre Răzvan Căucean
Jurnalist

Lasă un comentariu